etsy etsy etsy etsy
etsy etsy etsy etsy etsy etsy

21. 2. 2015

raw skoro-brownies

Raw recepty mají jedny z nejlepších dezertů jaké jsem kdy viděla. Dneska Vám prozradím recept na tohoto "Miláška". 

! VAROVÁNÍ !
Je extrémně dobrý a vysoce návykový... :)


Ingredience:
2 hrnky kešu
2 hrnky vlašských ořechů
1/2 hrnku mandlí
3 PL kokosového oleje
Agáve sirup
100% raw kakao

Postup:
Všechny ořechy nechte několik hodin (ideálně přes noc) namočené ve vodě. Vodu slijte. 
Vlašské ořechy a mandle nasypte do mixéru a rozmixujte na kousíčky. Poté přimíchejte 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje, kakao a agáve sirup podle chuti. 100% kakao je dost hořké, takže musíte dosladit podle sebe, ale pravidlem je, že tmavá část by měla být spíš hořká, protože horní je sladká.

Tip: Na oslazení tmavé části místo agáve můžete použít vanilkový extrakt a čerstvé datle. Tato kombinace se hodí, pakliže budete dělat kávový vrch. Přidávejte datle za chodu po jedné datli až vyprázdníte celý 1 hrnek. POZOR! Nikdy nepřidávejte do mixéru datle tvrdé. Nechte je buď odmočit, ale ideálně použijte čerstvé a měkké.
Směs by měla držet pohromadě. Pokud ne, přidejte kokosový olej. 

Tuto tmavou hmotu vmačkejte do formy na menší koláč. 

Následně do mixéru (pokud používáte stejnou nádobu, nezapomeňte ji omýt, ať směs není hnědá :)) vysypte kešu ořechy, 1 PL rozpuštěného kokosového oleje, 1/4 hrnku agáve sirupu a kdo chce - může ještě přidat 1/2 hrnku espressa.
Mixujte na nejvyšší otáčky tak dlouho, dokud nevznikne mazlavá, ideálně krémová konzistence. Výslednou směs opatrně rozmažte na hnědou část dezertu a ten celý vložte přikrytý na noc do lednice. 

Ráno Vás bude čekat vydaná a velmi velmi dobrá snídaně. :)