15. 2. 2015

domácí karbanátky - recept

Ten, kdo má rád paleo stravu si s tímto receptem přijde na své. Domácí karbanátky z hovězího masa, které jsem si nechala pomlít přímo u řezníka, přílohou jsme měli ledový salát, okurku a rukolu. Karbanátky jsou nesmažené a bez mouky. Jak na to? Čtěte níže. :)



Ingredience:
700g mletého masa
1/2 lžíce mořské soli s jódem
1 lžíce mletého kmínu
1 lžička mleté papriky
1 lžíce majoránky
1/2 lžičky mletého černého pepře
2 stroužky prolisovaného česneku
1 vejce

Postup:
Plech si vyložte pečícím papírem a dejte troubu předehřát na 180°C.
Ve velké míse smíchejte česnek, všechny sypké ingredience a vejce. Až bude vše dobře promíchané, vložte mleté maso a min jednu písničku (asi 3min:)) směs míchejte.
Poté vlhkýma rukama tvořte karbanátky a pokládejte na plech. 

Pečte asi cca 20min, pak je otočte a pečte dalších 10-20min podle typu trouby. Jakmile jsou tmavé a maso je zatažené, jsou hotové. :)
Ideální jsou podávané s listovou zeleninou a okurkou, aby jídlo nebylo suché. Můžete si vyrobit i vlastní dresink a maso se zeleninou polít.

Tato porce mi vyšla na 14 větších karbanátků.