etsy etsy etsy etsy
etsy etsy etsy etsy etsy etsy

27. 9. 2014

tipy na handmade dárky - kosmetika

Druhá část tipů na DIY dárky je zaměřena na maminky, babičky, tety, kamarádky, přítelkyně, manželky...aj. Prostě na ženy. Většina z nás o sebe ráda pečuje, proto když nadělíme kosmetiku a pečující přípravky, je úspěch a radost z dárků téměř zaručen. Jenže...taky máte stejný pocit zanedbání a obyčejnosti, když jdete do DM a takovou věc někomu koupíte? Taky si říkáte - nezaslouží si něco víc než obyč. šampón, co si může koupit sama?! No, pokud jste na tom stejně jako já, mám pro Vás dobrou zprávu.

Vyrobit si přírodní kosmetiku není vůbec těžké a když k tomu nakoupíte i krásné lahvičky či dózy, vytisknete si polepy, získáte naprosto překrásné a originální dárky, za které se rozhodně nebudete muset stydět.

Nejdřív tipy kde koupit krásné dózy:

1) Nejjednodušší, nejdostupnější a nejlevnější jsou asi v IKEA
- Vysoká dóza 1l cena 39,-
- Nízká dóza 0,5l cena 39,-
- Nízká dóza 0,5l cena 49,-
- Dóza připomínající staré sklenky na mléko cena 29,-
- Vyšší dóza cena 9,-
K posledním dvěma je potřeba sehnat nebo vyrobit víčko či korkový uzávěr

2) Sice dražší, ale krásné skleněné dozy prodávají i na těchto stránkách

3) Asi nejdražší a nejhůře dostupné jsou z jiných zemí. Opravdu krásné vintage dózy najdete např. zde, musíte ale počítat s poměrně vysokým poštovným

4) Pokud budete vyrábět třeba balzám na rty nebo něco "do kabelky", tady najdete krásné maličké dózy, které čekají na naplnění a ozdobení :)

5) Nebo můžete ještě kouknout na fler a vybrat si z poměrně velké nabídky

Pak už stačí si jen vytisknout (případně nechat udělat někde v tiskárně) krásné štítky a polepit, ozdobit stuhou, mašlí...aj. To bude radosti!

Dózy máme...a teď čím je naplnit?

Na Pinterestu najdete tolik úžasných receptů na domácí kosmetiku a pečující přípravky, že začnete uvažovat, zda vůbec má cenu chodit do obchodu a utrácet nesmyslné peníze za něco, co si můžete udělat doma.

Nechte se inspirovat