etsy etsy etsy etsy
etsy etsy etsy etsy etsy etsy

27. 9. 2014

tipy na handmade dárky - jehla a nit

Pro někoho je možná příliš brzy řešit Vánoce, ale věřím, že se mezi Vámi najde mnoho z Vás, kteří svým blízkým rádi dárky vyrábějí a na to je samozřejmě potřeba spousta času a nápady předem. Ale co když nápady dojdou? Pro tento případ přináším trochu inspirace v první části DIY tipů na dárky ;)

Univerzální dárky pro muže, ženy i děti:

1) Patchwork deka

Časově náročný dárek, ale zato opravdu velmi potěší snad každého. První deku jsem šila zhruba týden, protože je rozměrově pro malé dítě, a skladba je z klasických čtverců, takže stříhání látky nebylo tak náročné, jako u té druhé, která mi trvala cca 3 týdny. Myslím, že šikovné švadlenky to zvládnou i mnohem rychleji, ale vzhledem k mé časové vytíženosti, jsem se s tím trochu loudala...jen co je pravda. Každopádně taková deka, která je ušita s láskou, zahřeje obdarovaného u srdce a v zimě bude mít i nohy v teple. :)



2) Taška či kabelka

Jeden z nejlepších dárků pro ženy. Ale pozor! I pro muže. Jedny Vánoce jsem měla "kabelkové" a všem ženám jsem ušila nějakou krásnou. A hned byli stížnosti z mužského osazenstva, kde jako mají oni. Takže doporučuji nakoupit v galanterii kožená ucha na kabelky pro ženy a našít dlouhé popruhy na crossbody messengery pro muže....a hurá, máte vystaráno. :) Složitější tašky Vám mohou zabrat víc času, ale rozhodně jsou méně náročné, než taková patchworková deka ;)



3) Peněženka

Nejméně časově náročný projekt z mých tří univerzálních DIY tipů. Za pár hodin máte hotovo a rozhodně uděláte radost každému. Děti si do ni budou schovávat své úspory nebo si hrát na obchod, a dospělí...no vím, jak má maminka se s ušitou peněženkou všude chlubí :D



Z maličkostí vždy potěší třeba srdíčka se stuhou k zavěšení naplněná levandulí, podšálky, chňapky...Nebo z náročnějších projektů třeba zástěry, pro děti plyšáčci, pouzdra, kapsáře a mnoho dalšího.